"Gülistan Doku'ya ne oldu?" sorusunun cevabının aydınlatılması için yürütlen soruşturma hız kesmeden devam ediyor.
Tunceli'de, 5 Ocak 2020'de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Gülistan Doku'nun patronuna attığı mesajı ortaya çıktı.
Gülistan Dku, çalıştığı kafenin patronuna ortadan kaybolduğu 5 Ocak 2020'de sabah saat 08.00'de atığı kısa mesajda "Ben artık gelmeyeceğim" ifadelerini kullandı.
Genç kızdan bu mesajdan bir süre sonra bir daha haber alınamadı.
Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku soruşturması kapsamında, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak Gülistan Doku'nun annesi ve babasının DNA örneklerinin alınması istendi.
Talebin ardından Ergani ilçesinden Diyarbakır'a gelen Gülistan Doku'nun anne ve babasının DNA'ları Adli Tıp Kurumundan alındı. Alınan örneklerin, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel'in aracındaki izlerle karşılaştırılacağı öğrenildi.