İsrail istihbarat servisi Mossad'a çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Mehmet Budak Derya ile Veysel Kerimoğlu tutuklandı.
Bir süredir takip altında olan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün ortak operasyonu sonucu yakalanan Derya ve Kerimoğlu'nun sevk edildikleri İstanbul Adliyesi'nde sulh ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı.
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI Hakimlik, şüphelilerin,"devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan tutuklanmalarına karar verdi.
2013'TEN BERİ BİLGİ AKTARIYORLAR İsrail istihbarat servisi Mossad'a çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Budak Derya ile Veysel Kerimoğlu'nun, 2013'ten bu yana iletişimde oldukları ve dijital materyal incelemelerinde çok sayıda mesaj kaydı bulunduğu tespit edildi.
Bir süredir takip altında olan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün ortak operasyonu sonucu tutuklanan Derya ve Kerimoğlu hakkındaki savcılığın sevk yazısına ulaşıldı. Yazıda, kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, şüpheli Mehmet Budak Derya'nın kendisini Avusturya merkezli bir şirketin yetkilisi olarak tanıtan Arap uyruklu "Ali Ahmed Yassın"kod adlı kişinin ticaret yapma teklifiyle 20 Eylül 2012'de telefonla irtibat sağladığı belirtildi.
Derya'nın aynı yıl 25 Eylül'de kendi ofisinde Yassın ile bir araya geldiği aktarılan yazıda, bu kişinin daveti kapsamında 9 Ocak 2013'te İtalya Roma'da "Luis", "Jesus-Jose"ve"Dr.Roberto-Ricardo" kod adlı 3 İsrail İstihbaratı mensubu ile ticari konularda görüşme yaptığı, burada tanıştırıldığı C.C. ile ilişki tesis ederek birlikte mermer ticareti yapmaya başladığı kaydedildi.