Milli boksör Mustafa Çolak, bu yıl düzenlenecek Avrupa Boks Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları'nda birincilik kürsüsüne çıkmak istiyor.

Boksa 11 yıl önce başlayan 22 yaşındaki Mustafa'nın kariyerinde 6 Türkiye şampiyonluğu bulunuyor. Uluslararası turnuvalarda dereceleri bulunan milli boksör, 21 Ağustos-3 Eylül'de İtalya'nın Taranto kentinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları ile 15-26 Eylül tarihlerinde Bulgaristan'ın Sofya şehrinde düzenlenecek Avrupa Boks Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor.

Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde hazırlıklarını sürdüren Mustafa, şampiyonalara günde çift idmanla hazırlanıyor. 65 kiloda ringe çıkacak milli boksör Mustafa Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda yüzme sporu ile ilgilendiğini, bu spor branşında Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğünün bulunduğunu anlattı.

Bir tanıdığını vesilesiyle yöneldiği boksta 2015 yılının kendisi için dönüm noktası olduğunu anlatan Mustafa, "2015'te ringe çıktığımda kiloluydum ve kısa boyluydum. Hırsımdan, yaramazlıklarımdan dolayı beni boksa gönderdiler. Kilo verme amacıyla boksu sürdürdüm. İlk katıldığım turnuvada yenildim. Daha sonra hırs yaptım. O zamandan bu zamana şampiyonluklarla geldim. 6 Türkiye şampiyonluğum var. İkinciliklerim, üçüncülüklerim var." diye konuştu.

Türkiye Boks Federasyonu Teknik Kurul Başkanı ve Olimpik Kadro Yüksek Performans Direktörü Nazım Dalkıran'ın hocası olduğunu ifade eden Mustafa, onun sayesinde boksu sevdiğini belirtti.

Hedeflerini anlatan Mustafa Çolak, şöyle devam etti: