Venezuela'da peş peşe meydana gelen 7,2 ve 7,5 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Latin Amerika ve Asya ülkelerinin liderleri Venezuela'ya destek ve yardım mesajı verdi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya şirketi üzerinden yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Venezuela hükümetine yardım teklif ettiklerini belirtti.

Bukele, "300 arama kurtarma görevlisi ve doktor, 50 ton ekipman, ilaç ve temel ihtiyaçlar Caracas'a gitmeye hazır." ifadesini kullandı.

Şili Devlet Başkanı Jose Antonio Kast Rist de X'ten yaptığı açıklamada, Venezuela halkıyla dayanışma içinde olduklarını ve bu ülkeye yardım ve arama kurtarma ekipleri göndereceklerini kaydetti.

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum da X paylaşımında, Dışişleri Bakanlığının Venezuela hükümetiyle temas halinde olduğunu belirterek, "Şimdilik sağlık ve arama kurtarma konusunda destek talep ettiler, Meksika her zaman dayanışma içinde olacaktır." ifadesine yer verdi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ise X'ten yaptığı paylaşımda, depremden haberdar olduklarını ve Dışişleri Bakanlığı ile Brezilya'nın Caracas Büyükelçiliğine yapılabilecek yardımlar için araştırma emri verdiğini aktardı.