Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından şehirdeki üniversite öğrenci topluluklarının yıl boyunca yaptıkları proje, etkinlik ve çalışmaların ödüllendirilmesi amacıyla 2. Gençlik Meclisi Topluluk Ödülleri Programı gerçekleştirildi. Programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya; arkanızda duran güçlü bir kaledir. Bu şehrin en güçlü hikâyesi sizlersiniz. Kendinize güvenin. Düşünmekten, üretmekten, sorgulamaktan ve hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Bilginizi vicdanla, aklınızı adaletle besleyin. Çünkü güçlü bir gelecek; güçlü bir gençlikle mümkündür. Gençliğe değer verenler, geleceğe yön verir. Sizlere güveniyoruz. Sizlerle birlikte Konya’nın yarınını, Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz. Ödül alacak topluluklarımızı tebrik ediyorum. Yolunuz her zaman açık olsun” ifadelerini kullandı.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Salim Can Kilci, her daim gençlerin yanında olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.
“BİZLER, TÜRKİYE’NİN VE KONYA’NIN GELECEĞİNİN SİZLERİN AKLIYLA, EMEĞİYLE VE HEYECANIYLA İNŞA EDİLECEĞİNE İNANIYORUZ”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya’nın 5 üniversitesi ve 130 binin üzerinde üniversite öğrencisiyle gençliğin enerjisiyle büyüyen, geleceğini gençlerle birlikte kuran bir şehir olduğunu söyledi.
“Bizler, Türkiye’nin ve Konya’nın geleceğinin sizlerin aklıyla, emeğiyle ve heyecanıyla inşa edileceğine inanıyoruz” diyen Başkan Altay, “Necip Fazıl Kısakürek’in o güçlü çağrısını hatırlatmak isterim: ‘Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!’ İşte tam da bu şuurla yetişen bir gençlik görüyorum karşımda. Gerektiğinde vatanı için sorumluluk alan, milletinin derdiyle dertlenen, üretmekten ve gayretten geri durmayan, dik duran bir gençlik. Bizler de sizlerin yolunu açmak, hayallerinizi desteklemek ve ortaya koyduğunuz her fikirde yanınızda olmak için gayret gösteriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki gençliğin önünü açmak, geleceğin kendisini inşa etmektir” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE YAPTIĞIMIZ EĞİTİM DESTEĞİNİN TUTARI 148 MİLYON LİRAYA ULAŞMIŞ OLDU”