Mahkemenin vermiş olduğu 'mutlak butlan' kararı sonrası yeniden CHP genel başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, Şubat 2025’te “kurultayda şaibe” iddiasını dile getirdiği programdan sonra ilk kez dün akşam Sözcü TV yayınına katıldı. Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılması ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki ifadeleriyse gündem yarattı.

İstinaf mahkemesinin mutlak butlan kararıyla göreve getirilen Kılıçdaroğlu, “CHP’de arınma” vurgusunu sürdürürken CHP milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeler de soruldu.

Kurultay ceza davasında milletvekilleri için ayrılan soruşturma Meclis’e geldiğinde dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda ne tutum alacakları sorusuna Kılıçdaroğlu, “Ben şahsen benimle ilgili böyle bir iddia olursa, dokunulmazlığımın kaldırılmasını ve gidip aklanmamı isterim. Aynı zamanda bizim partinin temel ilkelerinden birisidir dokunulmazlıkların kaldırılması” yanıtını verdi.

Programda soruları yönelten gazetecilerden olan Barış Terkoğlu “Bunu son yaptığınızda Selahattin Demirtaş tutuklandı biliyorsunuz” derken, Senem Toluay Ilgaz “Üstelik hakkındaki suçlamaları ve cezaevinde olmasını siyasi buldunuz” diyerek Kılıçdaroğlu’nun önceki açıklamalarını hatırlattı.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Selahattin Bey’de zaten çoğunluk vardı, biliyorsunuz terörle ilgili Anayasa’da özel bir madde var” dedi.

Anayasa değişikliğine verdikleri destek için pişman olup olmadığı sorusuna ise Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi: