İsrail ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta başlattığı saldırıları sürdürüyor
Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana ülkenin güneyindeki Kefre, Haris, Tulin, Kalila, Bengul, Sultaniyye, Tayr Harfa, Tayri, Kefre, Kalavay, Kefr Dunin, Yukarı Humin, Kefr Şuba, Kusayr, Beyt Yahun, Ayta Cebel, Safad Battih, Sadikayn, Kefr Hatta, Kefr Rumman, Ernun, Aba ve Yumhur Şakif beldelerini hedef aldı.
İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Dahr Baydar beldesi yolunda bir araca insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.
Kasimiyye'de bir motosikletin hedef alındığı saldırıda 1 kişi yaşamını yitirirken, Habbuş-Nebatiye yolunda seyir halindeki bir motosiklete düzenlenen hava saldırısında da 1 kişi öldü.
Öte yandan Kasimiyye bölgesinde bir atölyeye düzenlenen hava saldırısında ise 15 Suriyeli işçi yaralandı.
İsrail ordusundan 2 Mart'ta yapılan açıklamada, Lübnan'dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği belirtilmişti.