AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından başlatılan ve İstanbul'un 39 ilçesindeki teşkilatların eş zamanlı katılımıyla yürütülen "#İstanbulYönetilemiyor" sosyal medya çalışması, Türkiye gündeminde üst sıralarda yer aldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir'in yaptığı paylaşımın ardından başlayan çalışmada, İstanbul'un temel sorunlarına dikkat çekildi. İl Tanıtım ve Medya Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmaya ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda teşkilat mensubu destek verdi.

"BU ŞEHİRDE YAŞAMAK DAHA DA ZORLAŞIYOR" İl Başkanı Abdullah Özdemir paylaşımında, "İstanbul yönetilemiyor. Her geçen gün bu şehirde yaşamak daha da zorlaşıyor. Dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul, sahip olduğu devasa bütçeye rağmen temel sorunlarına çözüm üretemeyen bir anlayışla karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'UN SORUNLARI ÖN PLANA ÇIKARILDI Çalışma kapsamında yapılan paylaşımlarda İstanbul'un ulaşım, trafik, metro arızaları, toplu ulaşımda yaşanan aksaklıklar, engelli vatandaşların erişilebilirlik sorunları, otopark yetersizliği, çevre ve yeşil alanların korunması, mezarlıkların bakım durumu, deprem ve kentsel dönüşüm başlıkları ön plana çıkarıldı.

Paylaşımlarda özellikle son dönemde sıkça yaşanan metro arızaları, yürüyen merdiven ve asansör sorunları, metrobüs ve İETT kaynaklı aksaklıklar ile İstanbul trafiğinin vatandaşların günlük yaşamına etkilerine dikkat çekildi. Trafikte geçirilen sürenin ailelerden ve sosyal hayattan çalınan zaman olduğu vurgulanırken, şehirdeki ulaşım planlamasının yetersiz kaldığı ifade edildi.

Deprem gerçeğinin İstanbul'un en önemli gündem maddesi olduğuna işaret edilen çalışmada, kentsel dönüşüm süreçlerinin yavaş ilerlediği ve riskli yapı stokunun yeterli hızda yenilenemediği yönündeki eleştiriler dile getirildi.