Gündemi BBC Türkçe'den takip etmek artık WhatsApp'ta da mümkün. Haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesi için tıklayın

İran'ın ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıları durdurduklarını açıkladı.

İran'dan Pazartesi günü yapılan açıklamada, Nisan ayında İsrail ve ABD ile yapılan ateşkesten bu yana dün ilk kez İsrail'e yönelik başlattığı füze saldırılarının durdurulduğu belirtilmişti.

Netanyahu da akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasında İran'ın saldırılarına karşılık verdiklerini ve saldırıları "şu an için" durdurduklarını, ancak savaşın henüz sona ermediğini belirtti.

İran ve Lübnan'daki Hizbullah'ın "hiç olmadıkları kadar zayıf" olduklarını da savunan İsrail Başbakanı, "İran yeniden bize saldırma hatasını yaparsa, buna çok güçlü karşılık veririz" dedi, İsrail'in kendisini savunma hakkının saklı olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump'ın isteği üzerine saldırıları askıya aldığını açıkladı.