Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’na göre, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, Hürmüz Boğazı'ndaki Seyrüsefer Yönetimi İçin Umman ile kurulan Ortak Komite’nin ilk toplantısının Umman'ın başkenti Maskat’ta gerçekleştirildiğini duyurdu.

Umman ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada Garibabadi, "Toplantıda, Hürmüz Boğazı'na ilişkin konular gözden geçirildi." ifadesini kullandı. Garibabadi, toplantıda ayrıca "İslamabad Mutabakat Zaptı’nın 5. maddesi ve kıyıdaş devletlerin hakları çerçevesinde boğazın gelecekteki yönetimi" konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

İsrail Ulusal Siber Müdürlüğü Genel Müdürü Yossi Karadi, ABD-İsrail ortak operasyonlarının başlamasından bu yana İran'ın İsrail'e yönelik siber saldırılarında büyük artış yaşandığını belirtti.

Alman Die Welt gazetesine konuşan Karadi, siber saldırıların haziran 2025'te yaklaşık 1600 civarındayken haziran 2026'da 4800 seviyesine ulaştığını söyledi. Saldırıları gerçekleştiren bazı grupların çok yetenekli olduğunu vurgulayan Karadi, "Onlarla başa çıkabiliriz ancak ciddiye almak zorundayız. Fiziki alandan farklı olarak siber alanda ateşkes söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Saldırıların kritik altyapı, büyük kuruluşlar ve hukuk büroları ile muhasebe şirketleri gibi küçük işletmeleri hedef aldığını bildiren Karadi, daha kolay bazı şirketlerin sistemlerinin tamamen silindiğini kaydetti.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Suudi resmi haber ajansı SPA'nın bildirdiğine göre, iki lider bölgede seyrüsefer özgürlüğünün sağlanmasının önemini vurgulayarak gerilimin azaltılmasına yönelik diplomatik çabalara desteklerini dile getirdi. Görüşmede, ABD ile İran arasında imzalanan mutabakat zaptına ilişkin son gelişmeler ele alındı. İki lider ayrıca bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik kapsamlı çözüm çabalarını değerlendirdi.