Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında 18 Haziran'da imzalanan mutabakat zaptının ardından gözler İsviçre'deki kritik müzakerelere çevrildi.
Taraflar, nükleer programdan yaptırımlara, dondurulan İran varlıklarından bölgesel güvenliğe kadar birçok başlığı ele alıyor.
ABD ve İran heyetleri, savaşın başından bu yana ilk kez doğrudan görüşüyor. Masada ara bulucu Pakistan ve Katar'ın temsilcileri de var.
Görüşmeler sürerken taraflardan mesajlar geldi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan "Müzakere sürecinin başlamasıyla, Katar'da bloke edilen 6 milyar dolarımız geri dönecek." dedi.
ABD Başkanı Donald Trump ise İran'ı tehdit etti. "İran, Lübnan’daki vekillerinin sorun çıkarmalarını derhal engellemelidir. Aksi takdirde, İran’a yine çok sert bir darbe indireceğiz" dedi.
Trump'ın tehdidine rağmen yardımcısı Vance umutlu konuştu.