Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Türkiye’de "iletişim yoluyla dolandırıcılığın" merkezi haline gelmeye çalışan suç odaklarına yönelik Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından biri gerçekleştirildi. Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Şanlıurfa merkezli 13 ilde bin 220 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda, suç örgütü ağır darbe aldı.
Asayiş Daire Başkanlığı ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen operasyon, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 213 ekibin katılımıyla başladı. Şanlıurfa, Akçakale ve Harran merkezli operasyonlarda toplam 185 şüpheliden 149’u kıskıvrak yakalandı. Bin 200 kişilik dev bir suç havuzunu yöneten şebekenin, sadece dolandırıcılık değil; silahlanma ve uyuşturucu trafiğiyle de bağlantılı olduğu deşifre edildi.
Operasyonun en dikkat çeken boyutu ise suçtan elde edilen gelirlerin miktarı oldu. MASAK verilerini inceleyen adli makamlar, suçtan elde edildiği ve aklandığı tespit edilen toplam değeri 1 milyar 50 milyon lira olan dev servete el koydu.
237 Adet Lüks Araç93 Taşınmaz (Daire, Arsa ve İş Yeri) yer alıyor.
Baskın yapılan adreslerde gerçekleştirilen aramalarda, 5 ruhsatsız tabanca, 5 pompalı tüfek, çok sayıda dijital materyal, ziynet eşyası ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Suç örgütünün para trafiğinin yanı sıra silahlanma faaliyetleri de emniyet güçlerince kayıt altına alındı.