Güncelleme Tarihi: Haziran 08, 2026 13:37

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz sosyal medya hesabından Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve İçişleri Bakanı Çiftçi'yi hedef alan skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Katz açıklamasında "Kudüs, 3.000 yıldır Yahudi halkının başkentidir ve sonsuza dek İsrail'in başkenti olmaya devam edecektir. İsrail, her türlü tehdide karşı kendini savunma kapasitesini kanıtlamış güçlü ve kararlı bir devlettir. Kudüs, 3.000 yıldır Yahudi halkının başkentidir ve sonsuza dek İsrail'in başkenti olmaya devam edecektir." ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye Gençlik Vakfının düzenlediği "Türkiye Münazara Yarışması Büyük Final Programı'nda yaptığı konuşmada İsrailli bakana sert sözlerle yanıt verdi. Çiftçi, 'duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz' dedi.

Bakan Çiftçi'nin konuşmasından satır başları şöyle oldu: 

Başta Filistin'de, bilhassa Gazze'de, gönül coğrafyamızın her köşesinde Türkiye'nin sözü umutla takip ediliyor. Çünkü Türkiye'nin sözü, mazlumun yüreğinde bir güven, mahzun coğrafyalarda bir dua, insanlığın vicdanında bir çağrı olarak karşılık buluyor. İşte bu yüzden bizim duruşumuz da, sözümüz de, hassasiyetimiz de çok kıymetlidir. Filistin'e olan hassasiyetimizden rahatsızlık duyanlar çıkacaktır.