Gündemi BBC Türkçe'den takip etmek artık WhatsApp'ta da mümkün. Haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesi için tıklayın.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 107'si tutuklu 407 sanığın yargılandığı davanın dördüncü gününde ilk kez bir itirafçı ifadesi veren bir kişi dinlendi.

İBB iştiraklerinden Ağaç A.Ş.'nin satın alma müdürü Ümit Polat, tutukluyken etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için dilekçe vermişti.

Polat, genel müdürün kendisine müteahhitlerden para toplanacağına dair bir liste verdiğini, ancak bunu kabul etmediğini söyledi.

Müteahhitlerin de kendisine para talebinden şikayet ettiğini belirten Polat, bu durumu çeşitli yerlere şikâyet ettiğini anlattı.

Sonuç alamayınca konuyu Ekrem İmamoğlu'na iletmeyi düşündüğünü, daha sonra ise İstanbul Valisi Davut Gül'e ulaşmaya çalıştığını ifade etti.