Orta Doğu'da barış çabalarının sabote edilerek savaş tamtamlarının kapalı kapılar ardında nasıl çalındığı sızdırılan CIA raporuyla açığa çıktı. Cenevre'de İran ile ABD arasında yürütülen nükleer müzakerelerin aslında sadece oyalama taktiği olduğu, masada barış konuşulurken arka odalarda suikast planlarının yapıldığı tespit edildi.
ABD merkezli haber sitesi Axios, bölgeyi savaşa sürükleyen suikastın perde arkasına dair çarpıcı detayları gündeme taşıdı. İsmi gizli tutulan hükümet yetkililerinin CIA raporundan aktardığı bilgilere göre, saldırının fitilini ateşleyen gelişme Tel Aviv ile Washington arasında gerçekleşen bir telefon görüşmesi oldu.
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, ABD'nin dış politikasını kendi bölgesel savaş hedefleri doğrultusunda nasıl yönlendirdiği bir kez daha ispatlanmış oldu.
Netanyahu'nun 23 Şubat tarihinde ABD Başkanı Donald Trump'ı aradığını belirten yetkililer, Netanyahu'nun görüşmede, "Hamaney, 28 Şubat Cumartesi sabahı Tahran'da üst düzey danışmanlarıyla bir araya gelecek. Bu toplantı, tek bir saldırıyla birçok üst düzey İranlı yetkiliyi öldürme fırsatı sunuyor." dediğini aktardı.
Bu istihbaratın ardından harekete geçen Trump, ABD istihbarat teşkilatı CIA'ya söz konusu bilgiyi doğrulama talimatı verdi.
SALDIRIDAN 4 GÜN ÖNCEKİ KONUŞMASINDAKİ ALDATMACA