Küresel Sumud Filosu, İsrail'in ateşkese rağmen yeterli yardım geçişine izin vermediği Gazze Şeridi için yeni ve daha büyük bir filo planlandığını duyurdu. Aktivistler, yeni filonun 29 Mart tarihinde yola çıkacağını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Gazze Şeridi'ne insani yardım taşırken uluslararası sularda İsrail güçleri tarafından engellenen Küresel Sumud Filosu'nun organizatörleri, Gazze için mart ayında 100'den fazla teknenin katılacağı yeni ve daha büyük bir filo planladıklarını duyurdu.

Plana ilişkin duyuru, Güney Afrika'daki Nelson Mandela Vakfı'nda bir araya gelen aktivistler tarafından yapıldı. Organizatörler, yeni filoda doktorlar, savaş suçları araştırmacıları ve mühendislerin de aralarında bulunduğu binden fazla aktivistin yer alacağını açıkladı.

Filo dahilinde teknelerin İspanya, Tunus ve İtalya'dan Gazze'ye doğru yola çıkmaları beklenirken, yeni filoya Tunus ve Mısır'da binlerce aktivist tarafından desteklenmesi beklenen bir kara konvoyunun eşlik edeceği duyuruldu.

"Küresel toplumun tamamını, güçlerini bizimle birleştirmek üzere seferber etmek istiyoruz"

Mandela Vakfı'ndaki etkinlikte söz alan eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın torunu Mandla Mandela, "Bu kez yüzlerce hatta binlerce kişinin katılmasını ve Mısır, Lübnan, Ürdün ile işgal altındaki Filistin ve Gazze'ye ulaşabileceğimiz diğer tüm mümkün sınırlar üzerinden giriş yapılması için seferberlik oluşturmayı bekliyoruz" dedi.