Hürmüz Boğazı'ndaki gemi trafiği anlık takip sistemi aracılığıyla izleniyor

Gazze'nin orta kesimindeki Ez-Zevayi bölgesinde ailesiyle birlikte bir çadırda yaşayan Seyf'in hayatı, bir şarapnel nedeniyle altüst oldu.

Boynuna isabet eden şarapnelin omuriliğinde yol açtığı hasar sonucu dörtlü felç (tetrapleji) geçiren Filistinli çocuk, kollarını ve bacaklarını kullanamaz hale geldi.

Eskiden arkadaşlarıyla koşup oynayan, denize gidip yüzen ve balık tutan Seyf, artık yatağa bağımlı yaşıyor.

Yemek içmek dahil tüm ihtiyaçları annesi tarafından karşılanan Seyf, eski fotoğraflarına bakarak iç geçiriyor ve sürekli olarak "yeniden yürümek ve arkadaşlarıyla oynamak istediğini" tekrarlıyor.

Seyf'in annesi Verde Hicazi, "Seyf babasını kaybetmiş yetim bir çocuk. Felç kalmak da onun psikolojisini çok etkiledi. Sürekli bağıran ve durmadan konuşan bir çocuk oldu." dedi.