TBMM Genel Kurulu'nda, fahiş site aidatlarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifinin ilk 6 maddesi kabul edildi. Teklife göre, mahalli idarelerin yeni şirket veya kooperatif kurabilmesi için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın izni gerekecek.

Yapı Denetimi Hakkında Kanun'da yapılan değişiklikle yapı denetim, zemin etüt ve laboratuvar kuruluşlarından teminat alınması zorunlu hale getirildi. (Haberin fotoğrafları DHA ve AA'dan alınmıştır.)

TBMM Genel Kurulu fahiş site aidatlarına yönelik düzenlemeleri de içeren, 'Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl başkanlığında toplandı. Görüşmeler neticesinde teklifin 6 maddesi daha kabul edildi.

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Bakanlığın bağlı, ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazların, bunların arasında gerçekleştirilecek devir işlemlerinde, taşınmazlar mülkiyet sahibi idarenin yazısına istinaden resen tescil edilecek. Teklifle, atıl durumda kalan taşınmazların kentsel dönüşüm projeleri, sosyal konut projeleri, çeşitli sosyal ve kültürel donatıları da barındıran yeni yaşam alanlarının oluşturulması gibi farklı proje ve yatırımlarda kullanılması sağlanarak kentlerin daha planlı ve sağlıklı alanlara dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Düzenlemeye göre, taşınmazların değerlendirilmesinde elde edilen gelirin yüzde 40'ının değerlendirmeyi yapan idareye aktarılması, yüzde 60'ının ise değerlendirmeyi yapan idare, kurum veya kuruluş ve bunların müessese, bağlı ortaklık ve iştiraki tarafından kullanılmasına yönelik düzenleme yapılıyor.

DEPREME KARŞI GÜÇLÜ TEDBİR: ZEMİN VE TEMEL ETÜT KURULUŞLARINA MÜHENDİS ŞARTI