Esenyurt'ta, Hakan Tosun'un darbedilerek öldürülmesine ilişkin tutuklanan 2 sanığın "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdurrahman Murat ve Adnan Şahin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada, maktul Hakan Tosun'un annesi Fatma Tosun ile kardeşleri ve taraf avukatları da hazır bulundu. İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu da duruşmada izleyici olarak yer aldı.

Mahkeme başkanının duruşmaya belli sayıda basın mensubu alacağını söylemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Bunun üzerine hakim, duruşmanın iki farklı salonda yapılmasına karar verdi. Bazı taraf avukatları, basın mensupları için açılan 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin salonunda SEGBİS aracılığıyla duruşmayı izledi.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Abdurrahman Murat, yaşanan olay için üzgün olduğunu belirterek, Tosun'un ailesine sabır dilediğini söyledi.

Olay günü bir arkadaşının nişan davetiyesi vermek için geldiğini anlatan Murat, kendisinin arkadaşının arabasına bindiğini, burada yemek yediğini, bu esnada Tosun'un bir direğe yaslı şekilde alkol alarak aracı izlediğini iddia etti.