Mutlak butlan kararının ardından CHP içindeki gerilimle birlikte yeni bir parti kurma söylentileri gündeme geldi. Özgür Özel ve ekibinin Genç Parti ile DSP gibi partilerle temas kurduğu konuşuluyordu. CHP’li Murat Emir’in DSP ile bir araya gelmesinin ardından, Özel’in destekçilerinin DSP üzerinden hareket etmek istediği iddiaları öne çıktı.
Aksakal’a göre, CHP’li Murat Emir’in İbrahim Bey üzerinden DSP ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdiği bilgisi, partinin genel merkezine ancak görüşme sonrası ulaştı. “Görüşmeden önceden haberimiz yoktu. Murat Emir kendi girişimiyle randevu aldı ve baş başa görüştüler” dedi. Aksakal, bu görüşmenin herhangi bir resmi katılım talebi veya sayı üzerinden planlanmış bir hareket olmadığını ifade etti.
DSP’nin 41 yıllık temiz mazisini hatırlatan Aksakal, parti tarihinin Bülent Ecevit’in ilkeli ve halkçı duruşuyla şekillendiğini söyledi. Özel ve ekibinin DSP’de yer almasının mümkün olmadığını belirten Aksakal, “Böyle bir girişimin ihtimali bile yoktur” açıklamasını yaptı.
Aksakal ayrıca, DSP’nin Atatürk milliyetçiliği ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışıyla hareket ettiğini, partiye katılacak isimlerde titiz davrandıklarını vurguladı. Partinin önceliğinin Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve halkın güvenliği olduğunu sözlerine ekledi.