“Kurban edilecek hayvanlara gerek kesim öncesi gerekse kesim yerine intikali esnasında iyi davranılmalı, eziyet görüp strese girmelerine sebep olacak davranışlardan sakınılmalıdır. Kurban kesimi için bıçak bileme gibi ön hazırlıklar hayvanın gözü önünde yapılmamalıdır.
Vekaletle kurban kestirmede, vekalet verilen kişi ya da kuruluşun güvenilir olması gerekir. Bu husus özenle araştırılmalı ve soruşturulmalı.
 KüçükbaÅa birden fazla kiÅinin ortak olması ya da büyükbaÅ bir kurbanlıÄa yediden fazla kiÅinin hissedar olması caiz deÄildir. Aynı hisseye birden fazla kiÅinin ortak olması halinde kurban ibadeti yerine getirilmiÅ olmaz. Altı kiÅi adına kesilen bir büyükbaÅ hayvana kesimden sonra yedinci kiÅi dahil edilemez.
 Manevi havasının kiÅi ve hane halkı tarafından bizzat yaÅanması ve bulunduÄu çevredeki ihtiyaç sahiplerinin kurban etinden faydalanabilmesi için imkânlar nisbetinde kurbanın yurtiçinde kesimine öncelik verilmelidir.
 Kesim gerçekleÅmeksizin yalnızca baÄıÅta bulunmak veya sadaka vermek kurban ibadeti yerine geçmez. Topluca Hz. Peygamber adına bir kurban hissesine girmeleri Åeklinde bir uygulama dinimizde mevcut deÄildir.Â
 BüyükbaÅ bir kurbanlıÄın hissedar sayısının mutlaka 3, 5, 7 gibi tekli sayılarda olması gerektiÄi anlayıÅı doÄru deÄildir. Kurban etini üçe bölmek müstehaptır. KiÅi udhiyye kurbanını kestikten sonra bunun üçte birini ihtiyaç sahiplerine, üçte birini ziyarete gelenlere ikram etmek için ayırdıktan sonra geriye kalan kısmını kendi ev halkıyla tüketebilir.â