Çağbaşı köyünde 36 yıldır arıcılık yapan Orhan Korkusuz, geçen yıl eşi Ayşe Korkusuz ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'na başvurdu.

Başvurunun onaylanmasının ardından aileye yüzde 50 hibe destekle toplam 1 milyon 856 bin 225 lira tutarında 300 polen tuzaklı kovan, bal süzme makinesi, çift kişilik sır alma tezgahı, bal dinlendirme tankı, çok fonksiyonlu bal tankı, mobil güneş enerji sistemi, bal sağım çadırı, 300 arı yemliği ve çekme karavan verildi.

Daha önce gittikleri yaylalarda çadırda ve barakada kalmak zorunda kalan aile fertleri artık elektriği, suyu ve tuvaleti bulunan, televizyon ve buzdolabı olan karavanda konaklayarak, konforlu şekilde bal üretiyor.

Korkusuz çifti bu işe yönlendirdikleri yeğenleri İbrahim Korkusuz ile yaz aylarını verimli bal üretimi için Bitlis ve Van'daki yaylalarda geçirecek.

Aynı zamanda Pervari Bal Kooperatifi Başkanlığını da yürüten Orhan Korkusuz, 1990 yılından bu yana arıcılıkla uğraştığını söyledi.

Geçmişte çadırlarda oldukça zor şartlar altında üretim yaptıklarını ifade eden Korkusuz, "Yağmur yağdığında perişan oluyorduk. Ondan sonra barakaya geçtik. Baraka da zordu, yaylada her yere götüremiyorduk. Geçen yıl Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'na başvurduk. Hem karavan çıktı hem arıcılık ekipmanları. Karavanda televizyonumuz, buzdolabımız ve tüpümüz var, çok rahat. Şu an her yere gidebiliyoruz. Yağmur yağdığında ve gece de ailece kalabiliyoruz. Elektriği, suyu ve tuvaleti var." diye konuştu.