Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Suriye'de birlik ve istikrarın önemine vurgu yaparak, "Suriye'deki herkes, Türkmen de Arap da Kürt de kardeşimiz. Onların birliği, beraberliği, huzuru, istikrarı bizim de istikrarımız, bizim de geleceğimiz." dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Güneyşehir'de bir kısmı tamamlanan 14 bin konut projesinin 4 bininci hak sahipliği kura çekilişi törenine katılan Yılmaz, ailelerin teslim edilecek konutlarda huzur içinde yaşamaları temennisinde bulundu.
Yaraları sarmak için 3 yıl boyunca büyük çaba gösterdiklerini ifade eden Yılmaz, "Sadece kamu bütçemizden 90 milyar liraya denk gelen harcama yaptık. 455 bin konutu teslim ettik ama sadece konutlarla kalmadık, yeni hastaneler inşa ettik, yeni okullar, yollar yaptık, organize sanayileri inşa ettik. Gaziantep'te de 25 bin 237 konut, 4 bin 463 köy evi, 1353 iş yerini hak sahiplerine teslim ettik." diye konuştu.
Gaziantep'in birliğin, beraberliğin, huzurun ve kardeşliğin şehri olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:
"Kökenimiz, etnik kimliğimiz, mezhebimiz ne olursa olsun, hepimiz bu aziz milletin bir mensubuyuz, bu aziz vatanın sahipleriyiz. Bu devlet, bu milletin, hepimizin devleti. Irkçılık bizim tarihimizde olmamış, bugün de yok çok şükür. Kim yapıyorsa bu topraklara kötülük yapıyor demektir. Biz Türkmen'iyle, Arap'ıyla, Kürt'üyle kim varsa hepsinin kimliğine saygılıyız ama kimlik siyasetine karşıyız. Kimliklerin çatışma konusu olmasını, siyasi istismara konu olmasını istemiyoruz. Herkes kendi kimliğini özgür bir şekilde istediği gibi yaşasın. Herkes birbirine saygı duysun fakat bu kimlikler siyasete alet edilemesin, parçalanma, çatışma sebebine dönüştürülmesin. Birtakım emperyalist güçlerin bölgemiz, ülkemiz üzerinde oyunlar oynamasına alet edilmesin, bizim derdimiz bu."
Yılmaz, komşu ülkelerde her zaman istikrarın olmasını istediklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı: