Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Güney Kafkasya'da barış ve normalleşme sağlandıkça, her şeyden önce bu bölgede yaşayan herkes kazanacak. Azerbaycan, Ermenistan, Türkiye, bütün ülkeler kazançlı çıkacak." dedi.
Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen "Avrupa Siyasi Topluluğu 8. Zirvesi"ne katıldı, ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Temaslarına ilişkin basın mensuplarıyla bir araya gelen Yılmaz, toplantının başarılı geçtiğini, ortak ve ikili görüşmeler ile çeşitli panellerin yapıldığını söyledi.
Yılmaz, Avrupa'nın güvenliğinden bağlantısallığına, enerji meselelerinden jeopolitik gelişmelere kadar birçok başlığın bu toplantılarda ele alındığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bizim açımızdan bir diğer önemli boyutu, bu toplantının 18 yıl aradan sonra üst düzey bir ziyaret gerçekleştirmiş olduk Erivan'a. Daha önce Sayın Paşinyan'ın Türkiye'ye ziyaretleri olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmeleri oldu. Meclis Başkanı'nın yine Türkiye ziyaretleri olmuştu. Bu üst düzey görüşmeleri çok önemli görüyoruz. Özellikle Türkiye-Ermenistan normalleşmesi açısından önemli bir süreç devam ediyor. 2022'den bugüne çeşitli adımlar atıldı, bu çerçevede ve bu süreç sürüyor. Burada tabii Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı bir barış oluşturmaya yönelik çabalar çok kıymetli.
Orada da çok önemli mesafeler alınmış durumda. En son geçen ağustosta Washington'da bir anlaşmayı da çerçeveyi de imzalamış oldular. Dolayısıyla Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri açısından her geçen gün ilerlemeler kaydedildiğini, önemli adımlar atıldığını görüyoruz. Karşılıklı olarak olumlu yönde adımlar atıldığını görüyoruz. Bir taraftan Azerbaycan-Ermenistan barışının, kalıcı bir barışın gerçekleştirilmesi yönünde sağlanan ilerleme, diğer taraftan da Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi Güney Kafkasya'da yeni bir atmosfer oluşturuyor."