Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 107’ncisi için Karabük’te vatandaşlarla buluştu. Konuşmasında dış politikadan ekonomiye, yerel yönetimlerden işçi haklarına kadar pek çok kritik konuya değinen Özel, özellikle ABD yönetiminden gelen açıklamalara karşı çok sert bir duruş sergiledi.

ABD Büyükelçisi Tom Barrack’ın Türkiye’deki demokrasi ve yönetim biçimine yönelik ifadelerini hedef alan Özgür Özel, "Washington yönetimi 'Erdoğan gidecek, buralarda demokrasi işlemiyor, en iyisi meşrutiyet' diyor. Bu topraklar sizin bildiğiniz topraklar, bu evlatlar bildiğiniz korkaklar değil! Asla teslim olmayız. Yaşasın demokrasi, kahrolsun emperyalizm" diyerek rest çekti.

Ekonomik krize ve emeklilerin yaşam mücadelesine dikkat çeken Özel, iktidara geldiklerinde atacakları ilk adımı paylaştı: "İlk 100 gün içinde en düşük emekli maaşını bir asgari ücret seviyesine çıkaracağız. Eskiden en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alırken bugün 2 tane bile alamıyor. Emeklinin hakkını söke söke geri alacağız."

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin borç oranını yüzde 74’ten yüzde 4’e indirmesini "müthiş bir başarı" olarak niteleyen Özel, sosyal belediyecilik vurgusu yaptı. Öte yandan Karabük, Eflani ve Ovacık’taki maden ruhsatlarına değinerek, Karadeniz’in ormanlarını ve doğasını korumak için "vahşi madenciliğe" karşı tüm vatandaşları mücadeleye davet etti.

Özel'in konuşmasından satırbaşları şöyle: