İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde CHP'li Buca Belediyesi'ne yönelik yapılan yolsuzluk soruşturmasında aralarında Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, eski Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın da bulunduğu 42 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
12 şüpheli hakkında da adli kontrol tedbirleri uygulandı. Sabah'tan Huzeyfe Atıcı'nın haberine göre; Buca Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni detaylar da ortaya çıktı.
Görkem Duman. (Fotoğraflar Takvim Foto Arşiv'e aittir.)
Soruşturma kapsamında yapılan dijital materyal incelemelerinde Örgün İnşaat sahibi Hakan Ördek'in telefonunda 'Faruk Belediye' olarak kayıtlı olan Buca Belediyesi'nde büro işçisi olarak çalışan ve tutuklanan Faruk Korkmaz'ın 2023'ten 27 Mayıs 2026 tarihine kadar çeşitli tarihlerde Ördek'ten para istediği ve aldığı ortaya çıktı.
Söz konusu konuşmalar ve dekontlar Whatsapp konuşmalarında tespit edilirken, Ördek'in belediyeye vermiş olduğu dilekçeleri rüşvet karşılığında Faruk Korkmaz aracılığıyla takip ettirip hızlandırmasını istediği belirlendi.
Gizli bir tanık ifadesinde ise Hakan Ördek'in Kozağaç mevkiinde yaptığı projede kitle aşımı ve daire artışı yaptığı ve bunun karşılığında Hakediş ve Yapı Kullanma biriminde görevli Oğuzhan Aksoy'a 500 bin lira rüşvet verdiği ifade edildi.