Cumhuriyet Halk Partisi, 1 Temmuz'daki mutlak butlan davası öncesi adeta ikiye bölündü. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yayınladığı ve "CHP haramın sığınağı olamaz" diyerek mevcut yönetimi topa tuttuğu açıklama, parti içinde yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
"EMANET KİRLETİLEMEZ, EMANETE KARA ÇALINAMAZ"
Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı mesajında, "Dostlarım, Cumhuriyet Halk Partisi kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan ve milletimizin istiklal iradesinin üzerinde tecelli ettiği bir ruhtur. Ruhaniyete ihanet olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi bize bırakılmış bir miras değildir. Partimiz bizlere kutsal bir emanettir. Emanet kirletilemez. Emanete kara çalınamaz.
Kardeşlerim, hele ki bu ulu çınarın gölgesi haramın ve kirlenmişliğin sığınağı asla ve asla olamaz. Gerektiğinde arınmasını da bilir, iç muhasebesini yapmasını da. Ama yolundan asla dönmez. Çünkü bu yürüyüş bir iktidar yürüyüşüdür. Çünkü bu yürüyüş halkın umudunu yeniden ayağa kaldırma yürüyüşüdür." ifadelerini kullandı.
22 MİLLETVEKİLİNDEN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından aralarında partinin ağır toplarının da bulunduğu 22 milletvekili, eski genel başkana destek vererek safını açıkça belli etti. 22 CHP'li vekil Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını yeniden yayınlayarak 1 Temmuz'daki mutlak butlan davası öncesi Özgür Özel'e isyan bayrağı açtı.