AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti’nin Sapanca’da düzenlenen istişare kampında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kampın parti içi değerlendirmeler açısından önemli bir zemin olduğunu belirten Çelik, iç ve dış gündeme ilişkin mesajlar verdi.

Çelik, AK Parti istişare kamplarının ahdi, vefayı ve yürüdükleri yola bağlılığı yineleme zemini olduğunu belirtti. Bu yıl 33’üncüsü düzenlenen kampın daha önce sayıca daha fazla olabileceğini ancak Covid süreci nedeniyle ara verildiğini ifade etti.

Kamptaki tüm oturumlarda notlar tutulduğunu söyleyen Çelik, milletvekillerinin soruları, eleştirileri ve bunlara verilen yanıtların değerlendirildiğini kaydetti. Çelik, kamp sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda MYK ve MKYK toplantılarında ele alınacağını belirtti.

Çelik, uzun süredir yoğun gündemle iktidarda bulunan AK Parti’nin bu tür beyin fırtınası toplantılarından vazgeçmemesinin önemli olduğunu söyledi.

Sabah saatlerinde genel başkan yardımcılarıyla oturumlar yapıldığını aktaran Çelik, daha sonra bakanların katılımıyla değerlendirmelerin sürdüğünü ifade etti. Çelik, kampın “çeyrek asırlık destanın bütün yönleriyle değerlendirilmesi” açısından bir fırsat olduğunu belirtti.

Çelik, kamp programında siyasi değerlendirmelerin yanı sıra kültürel etkinliklerin de bulunduğunu söyledi. Merhum Şule Yüksel Şenler’in hayatını anlatan “Şule” filminin gösterildiğini belirten Çelik, merhum Necip Fazıl Kısakürek’in “Bir Adam Yaratmak” eserinin de program kapsamında gösterileceğini ifade etti.