Türkiye'nin enerji filosuna eklenen yeni ultra derin deniz sondaj gemileri Çağrı Bey ve Yıldırım, ilk görevlerine Mersin'in Taşucu Limanı'nda hazırlanıyor. Bu kapsamda yeni seferlerine çıkacak olan gemiler için açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han'ın ardından filomuza kattığımız dev sondaj gemilerimiz göreve hazırlanıyor" dedi.
Filoya yeni katılan sondaj gemilerinin hazırlandığını ve sefere hazır olduğunu belirten Bakan Bayraktar, "Filomuzun en yeni üyeleri olan Yıldırım Karadeniz'de, Çağrı Bey ise Somali denizlerinde ilk sondaj faaliyetlerini gerçekleştirecek" açıklamasında bulundu.
Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: "Mavi Vatan'da ve okyanuslarda bayrağımızı dalgalandıran bu güçlü simgeler teknik kapasitemizin ve kararlılığımızın en somut nişaneleridir. Kendi filomuz, millî teknolojimiz ve mühendislerimizle enerjideki büyük hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz."
Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han'ın ardından filomuza kattığımız dev sondaj gemilerimiz göreve hazırlanıyor. Filomuzun en yeni üyeleri olan Yıldırım Karadeniz'de, Çağrı Bey ise Somali denizlerinde ilk sondaj faaliyetlerini gerçekleştirecek. Mavi Vatan'da ve okyanuslarda… pic.twitter.com/xOtELZUM28