Kazakistan'da 21 Mayıs Kültür ve Sanat Çalışanları Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in katılımıyla başkent Astana'da nişan tevcih töreni gerçekleştirildi.
Tokayev, Akorda Sarayı'nda düzenlenen törende, Zorlu'ya devlet "Dostık (Dostluk)" nişanı verdi.
Törende Kazakça yaptığı konuşmayla dikkat çeken Zorlu, geçen hafta gerçekleşen Kazakistan resmi ziyareti ve ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tevcih edilen Ahmet Yesevi Nişanı'nın önemine değindi.
Zorlu, "Türkiye ve Kazakistan arasındaki stratejik ortaklık, ortak tarih ve kültürden beslenen sarsılmaz bir temele dayanıyor. Bu nişan, şahsıma değil, iki ülke halklarının kardeşliğine verilmiştir." ifadelerini kullandı.
Zorlu, tören sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin son dönemde yeni bir aşamaya geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan ziyaretinin iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendirdiğini söyledi.
Zorlu, "Cumhurbaşkanımızın son ziyaretinden itibaren iki ülke arasındaki ilişkiler ebedi dostluk ve ortaklık aşamasına taşındı. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.