Gündemi BBC Türkçe'den takip etmek artık WhatsApp'ta da mümkün. Haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesi için tıklayın.

Avrupa Birliği tehlikeli bebek oyuncakları ve arızalı şarj cihazları gibi yasa dışı ürünlerin satışına izin verdiği gerekçesiyle Çin merkezli internet mağazası Temu'ya 200 milyon euro para cezası verdi.

Avrupa Komisyonu şirketin, ürünlerin oluşturduğu riskleri ve tüketicilere verebilecekleri zararı "özenli biçimde tespit etme, analiz etme ve değerlendirme konusunda başarısız olduğunu" söyledi.

Temu, AB yasaları kapsamında "Çok Büyük Çevrim İçi Platform" olarak belirlenen yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği gerekçesiyle Ekim 2024'ten bu yana soruşturma altındaydı.

Çin merkezli şirket ise bu karara katılmadığını ve cezayı orantısız bulduğunu, şu anda mevcut seçenekleri değerlendirdiğini belirtti.

Soruşturma kapsamında bağımsız bir test kuruluşu tarafından yürütülen gizli müşteri çalışması, Temu üzerinden satın alınan şarj cihazlarının yüksek bir yüzdesinin temel elektrik güvenliği testlerinde başarısız olduğunu ortaya koydu.