Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince ( Ösym ) düzenlenen 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2026-YKS) üçüncü ve son oturumu Yabancı Dil Testi ( Ydt ) tamamlandı.

Üniversite öğrencisi adayları, Yks'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne ( Tyt ) dün girmişti. Bugün ise ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri ( Ayt ) ve üçüncü oturum YDT gerçekleştirildi.

Saat 15.45'te başlayan YDT'de adaylar saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapılan ve 120 dakika süren üçüncü oturumda her bir dilden toplam 80 soru yer aldı.

Adayların seçtiği dile göre girdiği sınava, İngilizceden 195 bin 51, Arapçadan 4 bin 178, Almancadan 2 bin 550, Rusçadan 941, Fransızcadan ise 919 kişi olmak üzere toplam 203 bin 639 aday başvurdu.

YDT'nin saat 17.45'te sona ermesiyle Yks'de tüm oturumlar tamamlandı.