(ANKARA) - Milyonlarca üniversite adayının katıldığı 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri ( Ayt ) başladı. Saat 10.15'te başlayan sınav öncesinde adaylar son olarak saat 10.00'a kadar sınav binalarına alındı. Üç saat sürecek sınavın ardından öğleden sonra Yabancı Dil Testi ( Ydt ) yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026-YKS kapsamında gerçekleştirilen AYT'ye 1 milyon 627 bin 960 aday başvurdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen öğrenciler son hazırlıklarını yaparken, veliler de okul önlerinde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü.

Bazı aileler çocuklarının başarılı olması için dua ederken, kimi veliler yanlarında getirdikleri sandalyelerde sınav süresince bekleyişe geçti.

Sınav merkezleri önünde ANKA Haber Ajansı'na konuşan bir veli, öğrencilerin ve ailelerin bir yıldır yoğun bir tempoyla sınava hazırlandığını belirterek, "Çocuklar bu bir yılı yoğun bir tempoda geçirdiler. Biz de veliler olarak aynı tempoyu yaşadık. Çok çalıştılar, planlı ve düzenli çalıştılar. Bugün de inşallah emeklerinin karşılığını alacaklar. Hafta sonları kurslara gittiler, günün yaklaşık 10-11 saatini okulda ve dershanede geçirdiler. Veliler de aynı tempoda misafir kabul etmeyip programlarını çocuklarına göre şekillendirdi" dedi.

Torununa destek olmak için şehir dışından geldiğini söyleyen bir anneanne ise "Ona ve bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Bugün Babalar Günü. İnşallah çocuklarımız bugünü babalarına güzel bir hediye olarak sunarlar" diye konuştu.

Bir başka veli ise üniversite sınavının gençlerin hayatındaki en önemli dönemeçlerden biri olduğunu belirterek, "Yoğun bir tempoda, disiplin içerisinde geçen bir yılın sonuna geldik. Oğlum dün sınava girerken daha heyecanlıydı. Bugün ise sanki o heyecanı yenmiş gibiydi" dedi.