Bayraktar, Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Rekabet Kurumu tarafýndan organize edilen Enerji Piyasalarýnda Regülasyon ve Rekabet Zirvesi'ndeki konuþmasýnda, dünya tarihinin büyük enerji krizlerinden birinin yaþandýðýný ve bu durumun küresel ekonomiyi etkileyecek belirsizlikleri beraberinde getirdiðini söyledi.

Elektrik ve doðal gazda az tüketenin destekten istifade ettiði, çok tüketenin ise destek kapsamý dýþýna çýkarýldýðý bir yapýya geçildiðini ifade eden Bayraktar, "Kovid-19 pandemisiyle birlikte vatandaþlarýmýza enerjide çok önemli destekler veriyoruz. Son 3 yýlda, doðal gaz ve elektrikte saðlanan fatura desteklerimiz güncel fiyatlarla yaklaþýk 1,85 trilyon liraya ulaþtý. Elektrikte ve doðal gazda az tüketenin destekten istifade ettiði, çok tüketenin ise destek kapsamý dýþýna çýkarýldýðý bir yapýya geçtik." diye konuþtu.

Bakan Bayraktar, tüketim bazlý destek mekanizmalarý sayesinde sosyal devlet anlayýþýna uygun bir dönüþümü gerçekleþtirmeye gayret ettiklerini vurgulayarak, "Bundan sonra da elektrik ve doðal gaz faturalarýna olan desteklerimiz, belirlediðimiz kriterlere uygun olarak devam edecek." deðerlendirmesinde bulundu.

- "ENERJÝ ALANINDA ADETA BÜYÜK BUHRAN ÝLE KARÞI KARÞIYAYIZ"

Bayraktar, küresel petrol ve doðal gaz piyasalarýnýn adeta þah damarý olan Hürmüz Boðazý'nýn kapanmasý ve sonrasýnda yaþanan gelgitlerin, tüm ülkeleri diken üstünde tuttuðunu anlattý.

Kaotik durumun bir an önce sona ermesi ve piyasalarýn dengeye kavuþmasý temennisinde bulunan Bakan Bayraktar, "Enerji alanýnda adeta büyük buhran ile karþý karþýyayýz. Küresel enerji piyasalarý hýzlý bir dönüþümden geçiyor. Enerji, ulusal güvenliðin, rekabetin, teknolojik ilerleme ve sürdürülebilir kalkýnmanýn merkezinde daha yoðun bir þekilde yer alan stratejik bir alan." ifadelerini kullandý.