Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Nasuhi Güngör'ün sorularını yanıtladı. Almanya Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda bulunan Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
Uluslararası Ulaştırma Forumu, demiryolu olsun karayolu olsun gerekli düzenlemeleri yapma noktasında Avrupa merkezli, halihazırda 69 ülkenin üye olduğu, Türkiye'nin kurucularından olduğu önemli teşkilatlardan bir tanesi. 20 yıldır düzenlenen forumda 2 günlük bir programa biz de katılmış olacağız.
Bugün Gana Bakanı ile ikili görüşme yaptık. Uluslararası Yol Federasyonu, Uluslararası Taşımacılar Birliği, Demiryolları Birliği ile ikili görüşmeler yaptık. Yarın Alman bakan başta olmak üzere belli görüşmeler olacak.
Artık hiçbir dünya ülkesi kendine yeter durumda değil. En gelişmişinden en az gelişmişine kadar ticaret yapmak zorunda. Ticareti yaparsınız, mal alışverişinde mutabık kalırsınız, ödemeleri yaparsanız ama taşıyamazsanız bir anlamı olmaz. Hammaddesinden nihai ürüne kadar. Bunu olağan şartlarda yapıyor olmanız elbette kıymetli ama daha kıymetlisi olan olağanüstü şartlarda yapabilmeye hazırlıklı olmanız lazım. Hazırlıklı değilseniz sınıfta kalırsınız. Örnekleri çokça var. Türkiye çok şükür bunlardan bir tanesi değil. Gerçekten birçok beslenme ve dışarı açılma kaynağı olduğu için Türkiye bu krizden mümkün olduğu kadar ya da en az etkilenen ülkelerden birisidir. Dünyada jet yakıtı problemi görülüyor, şu anda bizde yok çok şükür. Sadece normal şartlarda değil anormal şartlarda da alternatiflerimiz olması lazım. Farklı ulaştırma koridorlarından besleniyor ya da onları kullanıyor olmamız lazım.
Bizim bulunduğumuz coğrafya gerçekten çok çok önemli bir coğrafyayız. Üç kıtanın birleşim noktasındayız. Bu coğrafyayı siz belli donanımlarla donatmamışsanız yazık etmiş olursunuz. Biz donattık. Karayolu, havayolu, demiryoluna kadar. Birçok yatırım yaptık. Kriz olan Hürmüz Boğazı, Süveyş Kanalı olsun yıllardır alternatif projeleri hayata geçirme çabası içinde olduk. Kalkınma Yolu'nu ortaya koyduğumuzda Hindistan çıkışlı bir proje ortaya konulmuştu. Dedik ki 'Bu aksiyonel değil reaksiyoner projedir, altında bir şey yok'. Biz Kalkınma Yolu'na çalışmıştık. Bugün Kalkınma Yolu'nu Türkiye'ye bağlamış olsaydık Hürmüz Boğazı'nı bu kadar konuşmuş olmazdık.
Kalkınma Yolu, ismi çok güzel seçilmiş. Sadece ulaştırma koridoru. Türkiye'nin tam merkezinde bulunduğu orta koridor. O kadar çok gündeme oturdu ki, AB nasıl işbirliği yapabiliriz noktasında çok istekli. Cevdet Bey'in Erivan'da katıldığı toplantıda Avrupa Birliği tarafı isteklerini gündeme getirdi. Belli yatırımlar için belli zamanlar da gerekli. Bir demiryoluna başladınız, karayoluna başladınız, bunlar 3-4 yıl zaman alır.