Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), bu yılın ocak-mart dönemine ait üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.
Buna göre, yılın ilk çeyreğinde toplam otomotiv üretimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7 düşüşle 321 bin 856 olarak kayıtlara geçti. Otomobil üretimi ise yüzde 18 gerileyerek 181 bin 364 oldu. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 327 bin 16'yı buldu.
Ocak-mart döneminde ticari araç grubunda üretim geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14, ağır ticari araç grubunda yüzde 20 ve hafif ticari araç grubunda yüzde 13 arttı.
Bu dönemde, otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 60 oldu. Araç grubu bazında kapasite kullanım oranları ise hafif araçlarda (otomobil ve hafif ticari araç) yüzde 62, kamyon grubunda yüzde 57, otobüs-midibüs grubunda yüzde 69 ve traktörde yüzde 28 seviyesinde gerçekleşti.
YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 215 BİN 323 OTOMOTİV İHRAÇ EDİLDİ
Otomotiv ihracatı, ocak-mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre adet bazında yüzde 15 gerileyerek 215 bin 323 oldu.