Gündemi BBC Türkçe'den takip etmek artık WhatsApp'ta da mümkün. Haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesi için tıklayın.
ABD Başkanı Donald Trump, 15 Haziran'da İran ile savaşı bitirmesi beklenen anlaşmanın halihazırda imzalandığını ve detaylarının "çok yakında" kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Ardından Başkan Yardımcısı JD Vance, Trump'ın ön anlaşmayı Cuma gününden önce açıklamaya karar verebileceğini söyledi.
Vance, ABD ve İran arasındaki mutabakat zaptını (MOU) "yaklaşık bir buçuk sayfa" ve "çok genel" bir belge olarak tanımladı.
Fransa'daki G7 toplantısında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada Trump, "Şunu söylemekten büyük mutluluk duyuyorum; anlaşma tamamen imzalandı" dedi.
Trump 16 Haziran Salı günü de Mısır, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri liderlerinin de katılacağı İran konulu özel bir oturuma ev sahipliği yapacak olan Fransa'daki G7 zirvesine katılıyor.
Bundan önce ABD'li yetkililer, mutabakat zaptının Trump ve Başkan Yardımcısı JD Vance ile İran Meclis Başkanı Muhammed Kalibaf tarafından elektronik olarak imzalandığını söylemişti.