Dawn gazetesinin haberine göre, polis tarafýndan yapýlan açýklamada, eyaletin Bannu bölgesinde Fateh Khel polis noktasýna patlayýcý yüklü araçla saldýrý düzenlendiði aktarýldý.

Açýklamada, saldýrý sýrasýnda polis noktasýnda toplam 18 personelin bulunduðu, 15'inin hayatýný kaybettiði, 3'ünün de yaralandýðý belirtildi.

Patlamanýn ardýndan saldýrganlarýn polis noktasýna farklý yönlerden aðýr silahlarla ateþ açtýðý ifade edilen açýklamada, intihar saldýrýsýnýn polis noktasýný tamamen yýktýðý, bölgede konuþlu zýrhlý aracýn da kullanýlamaz hale geldiði kaydedildi.

Patlamanýn etkisiyle çevredeki binalarda da aðýr hasar meydana gelirken bölgedeki hastanelerde acil durum ilan edildi.

Pakistan'da silahlý saldýrýlar, özellikle Afganistan'a sýnýrý bulunan Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde yoðunlaþýyor.

Her iki eyalette de Peþtun ve Beluci etnik gruplarýnýn haklarýný savunduklarýný ileri süren silahlý gruplar, Pakistan güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik saldýrýlar düzenliyor.