Kaynak, Ercin Erturk/Anadolu/Getty Images
Gündemi BBC Türkçe'den takip etmek artık WhatsApp'ta da mümkün. Haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesi için tıklayın.
CHP'ye mutlak butlan kararı sonrasında Grup Başkanı seçilen Özgür Özel TBMM'de 9 Haziran sabahı yaşanan krizin ardından başkan vekillerinin açılışını yaptığı grup toplantısında konuştu.
"Tarihi bir eşikteyiz" diyen Özel, "Ümit ediyorum mutlak butlan kararıyla partiye yapılan saldırıdan, bugün burada yapılan meseleden sonra aklıselim hakim olur ve geri dönülmez biçimde aşılmaz" ifadelerini kullandı.
CHP'nin 26 Temmuz'a kadar kurultay yapması gerektiğini söyleyen Özel, Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, '"kurultay yapacağım' deyip 1-1,5 yıla yayar, seçime girerim hesabı yaparsanız tek umudu CHP olan herkesin hayallerini yerle bir etmekle kalmaz, onları ebediyen sandıktan koparır, geri dönülmez şekilde kaybedersiniz" dedi.
Özel, CHP'nin son dönemde de anketlerde birinci parti olduğunu ve partinin "tarihin en güçlü noktalarından birinde" olduğunu savundu.