Erakçi, Pakistan'ýn baþkenti Ýslamabad'daki görüþmelerinin ardýndan Rusya'daki resmi temaslarý kapsamýnda St. Petersburg þehrine gitti.
Ýranlý Bakan, bu þehirde ülkesinin devlet televizyonuna yaptýðý açýklamada, Umman ve Pakistan'daki temaslarýný deðerlendirdi.
"Önceki turda ABD'nin aþýrý talepleri nedeniyle müzakereler hedefine ulaþmamýþtý." ifadesini kullanan ve ardýndan Rusya'da yapacaðý temaslara deðinen Erakçi, Tahran ile Moskova arasýnda bölgesel ve uluslararasý konulara iliþkin yakýn istiþareleri sürdürmek ve ikili iliþkileri geliþtirmek amacýyla Rusya'daki üst düzey yetkililerle görüþmek üzere bu ülkeye geldiðini belirtti.
Erakçi, bugünkü görüþmelerin savaþla ilgili geliþmeleri ele almak ve bu konudaki son durumu deðerlendirmek için iyi bir fýrsat olduðunu ve bu çerçevede iki ülke arasýndaki istiþare ve koordinasyonun özel bir öneme sahip olduðunu vurguladý.
Ýslamabad'daki görüþmelerine iliþkin Erakçi, "Ýslamabad ziyareti oldukça verimli geçti, iyi istiþareler yapýldý. Bu kapsamda geçmiþ geliþmeler gözden geçirildi ve Ýran ile ABD arasýndaki müzakerelerin hangi koþullar altýnda sürdürülebileceði ele alýndý." dedi.
Ýran'ýn müzakerelerdeki þartlarýnýn büyük önem taþýdýðýna iþaret eden Erakçi, "40 günlük direniþin ardýndan Ýran halkýnýn haklarýný mutlaka elde etmeli ve (müzakerelerde) ülkenin çýkarlarýný güvence altýna almalýyýz." ifadelerini kullandý.