Bir dizi programa katýlmak üzere Cenevre'de bulunan Fowler, ateþkese raðmen Ýsrail'in saldýrýlarý ve ablukasý altýndaki Gazze'deki son duruma iliþkin AA muhabirinin sorularýný yanýtladý.
Fowler, Gazze'de ateþkesin ardýndan sahadaki durumun sadece bir nebze iyileþtiðine iþaret ederek, mevcut koþullarýn mükemmel olmaktan çok uzak olduðunu vurguladý.
Ýnsani yardým ekiplerinin sahada görevlerini yapmaya devam ettiðini dile getiren Fowler, þu deðerlendirmede bulundu:
"(Ýsrail'in saldýrýlarý) Savaþ boyunca yaptýðýmýz gibi UNRWA Gazze'den hiç ayrýlmadý ve Gazze'de sahada çalýþan 11 bin kiþilik üyesi var. Açýkçasý, ateþkes kýrýlgan ve durumu iyileþtirmek için yapýlabilecek her þey yapýlmalý. Hala günlük þiddet haberleri, (Ýsrail tarafýndan) insanlarýn öldürüldüðüne dair raporlar görüyoruz. Sayýlar savaþýn en yoðun olduðu dönemdekilerle kýyaslanamaz ancak biz ve elbette tüm BM sistemi olarak taraflara saldýrýlarý durdurmalarý çaðrýsýnda bulunuyoruz. Yani ateþkesin amacý budur."
- "GAZZE ÞERÝDÝ'NE YETERLÝ YARDIM ULAÞMIYOR"
Fowler, Gazze Þeridi'ndeki halkýn toparlanabilmesi için her türlü saldýrýnýn acilen sona ermesi gerektiðinin altýný çizdi.