Gündemi BBC Türkçe'den takip etmek artık WhatsApp'ta da mümkün. Haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesi için tıklayın.
"Aziz İhsan Aktaş" davası olarak da bilinen "yolsuzluk" davasında yeni celse 15 Haziran'da başlayacak, bunun karar duruşması olması öngörülmüştü.
Aziz İhsan Aktaş'ın belediye başkanları ile yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında yürütülen ilk duruşması 27 Ocak 2026'da görülmüştü.
Yedisi CHP'li belediye başkanı 200 sanığın yargılandığı davada sanıklar suç örgütü suçlamasını reddediyor ancak savcı, ortada bir suç örgütü bulunduğunu ve suç örgütünün en çok ihale alan kurumunun Beşiktaş Belediyesi olduğunu iddia etti.
Mayıs ayında İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesince Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görülen davada verilen ara kararda dört kişi tahliye edildi.
Bu kişiler Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alı Rıza Yılmaz, görevden alınan Beşiktaş Beledi Başkanı Rıza Akpolat'ın eniştesi Burak Kangal, Rıza Akpolat'ın kayınbiraderi Kazım Gökhan Yankılıç ve Rıza Akpolat'ın arkadaşı Rabil Artan.