MEB'den LGS öğrencileri için tercih rehberliği

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS tercih sürecindeki öğrencilere rehberlik etmek amacıyla ülke genelinde danışmanlık birimleri oluşturdu. Öğrencilerin doğru kararlar alması hedefleniyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: MEB'den LGS öğrencileri için tercih rehberliği
Temsili görsel · JESHOOTS-com / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Milli Eğitim Bakanlığı, LGS tercih sürecindeki öğrencilere rehberlik etmek amacıyla ülke genelinde danışmanlık birimleri oluşturdu.
  • Öğrencilerin doğru kararlar alması hedefleniyor.
  • Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tercih yapacak öğrenciler için yeni bir destek süreci başlattı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS tercih sürecindeki öğrencilere rehberlik etmek amacıyla ülke genelinde danışmanlık birimleri oluşturdu. Öğrencilerin doğru kararlar alması hedefleniyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 13.07.2026 16:34
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tercih yapacak öğrenciler için yeni bir destek süreci başlattı. Öğrencilerin eğitim hayatlarına yön verecek seçimleri daha bilinçli yapabilmeleri amacıyla Türkiye genelinde tercih danışmanlığı birimleri kuruldu.

Uzmanlar tarafından yürütülen bu rehberlik hizmeti, adayların ilgi ve yeteneklerine uygun okulları belirlemelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Bakanlık, tercih döneminde öğrencilerin hata payını en aza indirmek ve doğru yönlendirme sağlamak için tüm imkanlarını seferber ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi tercih sürecinde öğrencilere destek olmak için danışmanlık birimleri kurdu.Kaynak 1
  2. Tercih danışmanlığı birimleri Türkiye genelinde hizmet vermeye başladı.Kaynak 1
  3. Hizmetin amacı öğrencilerin bilinçli ve doğru tercihler yapmasını sağlamaktır.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 13.07.2026 16:09

    MEB'in tercih danışmanlığı birimleri öğrencilere rehberlik ediyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler