# Antalya'da Cumhuriyet Bayramı kapsamında Yörük Şenliği düzenlendi

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/96565/antalya-da-cumhuriyet-bayrami-kapsaminda-yoruk-senligi-duzenlendi
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-30T15:23:07+03:00
- Modified: 2026-10-30T15:23:07+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Antalya'da Cumhuriyet Bayramı kapsamında Yörük Şenliği düzenlendi, https://habersitesi.org/haber/96565/antalya-da-cumhuriyet-bayrami-kapsaminda-yoruk-senligi-duzenlendi

## Summary

Antalya'nın Aksu ilçesinde düzenlenen Yörük Şenliği'nde konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yörük kültürünün ülkenin temel yapı taşlarından biri olduğunu vurguladı. Temsili göç gösterisiyle başlayan etkinlikte, Yörüklerin tarihsel fedakarlıkları ve değişen koşullara uyum sağlama yetenekleri üzerinde duruldu.

## Verified facts

- Antalya'nın Aksu ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Yörük Şenliği düzenlendi.
- Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, şenlikte Yörük kültürünün Türkiye'nin temel yapı taşlarından biri olduğunu belirtti.
- Şenliğe Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ve CHP Aksu İlçe Başkanı Ramazan Alkan da katıldı.
- Ümit Uysal, Yörük kültürünün siyaset üstü bir değer taşıdığını ifade etti.
- Şenlik, temsili Yörük göçü gösterisiyle başladı.

## Article

Antalya'nın Aksu ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde geniş katılımlı bir Yörük Şenliği gerçekleştirildi. Etkinlik, geleneksel yaşam biçimini yansıtan temsili Yörük göçü gösterisiyle başladı. Şenliğe Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ve CHP Aksu İlçe Başkanı Ramazan Alkan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.Yörük Kültürü Siyaset Üstü Bir DeğerProgramda bir konuşma yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yörük kültürünün her türlü siyasi görüşün üzerinde, memleketin taşıyıcı kolonlarından biri olduğunu ifade etti. Uysal, Cumhuriyetin kuruluşunda Yörüklerin üstlendiği role dikkat çekerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularını minnetle andıklarını belirtti.Yörüklerin tarih boyunca fedakarlıklarıyla öne çıktığını hatırlatan Uysal, bu topluluğun değişen dünya şartlarına ve teknoloji çağına uyum sağlama konusunda oldukça maharetli olduğunu vurguladı. Uysal, "Biz Yörükler, devletlerin kuruluşunda en önde savaşanlarız" diyerek, Yörüklerin hem zor zamanlarda devletin yanında yer aldığını hem de barış dönemlerinde tevazu ile yaşamlarını sürdürdüğünü dile getirdi.Göç Bir Yenilenme SürecidirKonuşmasında göç olgusuna da değinen Başkan Uysal, Yörükler için göçün sadece bir yer değiştirme değil, aynı zamanda neslin devamlılığı ve her yıl gerçekleşen bir yenilenme süreci olduğunu belirtti. Uysal, konuşmasını Dadaloğlu'nun ünlü "Kalktı Göç Eyledi Avşar Elleri" şiirinden dizeler okuyarak noktaladı. Etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi.

## Sources

- [CNN Türk — Başkan Uysal: Yörükler memleketin yapı taşıdır](https://www.cnnturk.com/yerel-haberler/antalya/baskan-uysal-yorukler-memleketin-yapi-tasidir-3486635)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
