İsrail siyasetinde seçim güvenliği tartışmaları yeniden alevlendi. Yashar Partisi lideri Eisenkot, İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet Direktörü David Zini ve Merkezi Seçim Komitesi Başkanı Noam Sohlberg ile gerçekleştirdiği kritik görüşmenin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Eisenkot, seçim sonuçlarında herhangi bir sapmaya müsamaha göstermeyeceğini vurgulayarak, iktidarın kişisel çıkarlar uğruna kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.
Seçimlere dış müdahale iddiaları, özellikle Başbakan Netanyahu'nun partisi Likud ve diğer aşırı sağcı grupların söylemleriyle gündeme geldi. Likud kanadı, Katar'ın İsrail vatandaşı Arap seçmenlerin katılım oranını artırmak amacıyla finansal destek sağladığını öne sürdü. Bu iddialar, seçim sürecindeki dış etki tartışmalarını derinleştirdi.
Öte yandan Katar yönetimi, İsrail seçimlerine müdahale ettiği veya sonuçları etkilemeye yönelik herhangi bir faaliyeti finanse ettiği yönündeki tüm suçlamaları kesin bir dille reddetti. Eisenkot ise yürütülen soruşturmanın henüz erken aşamada olduğunu ifade ederek, sürecin şeffaf bir şekilde takip edileceğinin sinyalini verdi. İsrail kamuoyu, seçim güvenliğine dair bu karşılıklı suçlamaların sandık sonuçlarına nasıl yansıyacağını yakından takip ediyor.