\n\n
Google News'te HaberSitesi.org'u takip edin

Eskişehir'de çocuk parkına çirkin saldırı

Eskişehir'de bir çocuk parkındaki kaydıraklara kimliği belirsiz kişilerce yanık yağ döküldü. Belediye ekiplerinin temizlediği parktaki olay mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Eskişehir'de çocuk parkına çirkin saldırı
Temsili görsel · monicore / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Eskişehir'de bir çocuk parkındaki kaydıraklara kimliği belirsiz kişilerce yanık yağ döküldü.
  • Belediye ekiplerinin temizlediği parktaki olay mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.
  • Eskişehir'in Emek Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Eskişehir'de bir çocuk parkındaki kaydıraklara kimliği belirsiz kişilerce yanık yağ döküldü. Belediye ekiplerinin temizlediği parktaki olay mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 13.07.2026 14:12
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Eskişehir'in Emek Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı. Yanartaş Sokak üzerinde yer alan parktaki oyun gruplarını hedef alan şahıslar, çocukların kullandığı kaydıraklara bidonlarla yanık yağ döktü. Gece saatlerinde gerçekleştirilen bu eylem, parkı çocuklar için tehlikeli bir alana dönüştürdü.

Olayın fark edilmesiyle birlikte durum belediye ekiplerine bildirildi. Bölgeye intikal eden ekipler, kaydıraklardaki yağları temizleyerek parkı yeniden güvenli hale getirdi. Ancak yaşanan durum, mahalle sakinleri ve yetkililer arasında büyük üzüntü ve tepkiyle karşılandı.

Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akın, çocukların oyun alanlarına yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. Akın, "Çocukları kirletmekle, onları üzmekle ellerine ne geçecek bilmiyorum" ifadelerini kullanarak faillerin bir an önce yakalanması gerektiğini vurguladı. Muhtar Akın, parklarda daha önce de bankların kırılması ve salıncak zincirlerinin koparılması gibi benzer zarar verme olaylarının yaşandığını hatırlatarak, bu tür davranışların insanlık dışı olduğunu ifade etti.

Mahalle sakinleri, çocukların güvenli bir şekilde vakit geçirebildiği tek alan olan parklara yönelik bu tür saldırıların son bulmasını talep ediyor. Yetkililer, kamu malına zarar veren ve çocukların güvenliğini tehlikeye atan bu tür eylemlerle ilgili incelemelerini sürdürüyor. Parktaki oyun gruplarının üzerine bankların taşınması gibi daha önce yaşanan diğer tahribatlar da mahalle halkının tepkisini çeken konular arasında yer alıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Eskişehir Emek Mahallesi'ndeki bir çocuk parkında bulunan kaydıraklara kimliği belirsiz kişilerce yanık yağ döküldü.Kaynak 1
  2. Olay nedeniyle çocukların kıyafetlerinin kirlenme ve kaygan zemin sebebiyle düşme tehlikesi oluştu.Kaynak 1
  3. Belediye ekipleri ihbar üzerine parka gelerek temizlik çalışması gerçekleştirdi.Kaynak 1
  4. Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akın, parktaki ekipmanlara verilen zararları kınayarak faillerin yakalanmasını istedi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HürriyetHaber kaynağı · 13.07.2026 13:28

    Eskişehir’de insanlık dışı olay! Çocuk parkındaki kaydıraklara yanık yağ döktüler

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.