# Türkiye COP31 Zirvesi'ne Hazırlanıyor

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/95183/turkiye-cop31-zirvesi-ne-hazirlaniyor
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-27T11:49:34+03:00
- Modified: 2026-10-27T14:20:55+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Türkiye COP31 Zirvesi'ne Hazırlanıyor, https://habersitesi.org/haber/95183/turkiye-cop31-zirvesi-ne-hazirlaniyor

## Summary

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin COP31 zirvesine ev sahipliği yapacağını duyurdu. Ülke genelinde geri kazanım oranlarında önemli artışlar kaydedildi.

## Verified facts

- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, COP31 zirvesine başkanlık edeceklerini açıkladı.
- Türkiye'de geri kazanım oranı 2017'de yüzde 13 iken 2025'te yüzde 37 seviyesine ulaştı.
- Antalya'da meydana gelen hortum felaketinde 4 kişi hayatını kaybetti.
- Türkiye, 2035 yılına kadar binaların enerji kullanım yoğunluğunu en az yüzde 25 azaltmayı hedefliyor.
- COP31 zirvesi kapsamında 85 liderin ve yaklaşık 1,5 milyon misafirin ağırlanması planlanıyor.

## Article

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin COP31 zirvesine başkanlık görevini üstleneceğini açıkladı. Küresel çapta büyük bir katılımla gerçekleşmesi beklenen zirvede, 85 dünya lideri ve yaklaşık 1,5 milyon misafirin ağırlanması hedefleniyor.Çevresel Hedefler ve GelişimTürkiye, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında önemli adımlar atıyor. 2017 yılında yüzde 13 seviyesinde olan geri kazanım oranı, 2025 itibarıyla yüzde 37'ye yükseldi. Ayrıca 2035 yılına kadar binaların enerji kullanım yoğunluğunun en az yüzde 25 oranında azaltılması planlanıyor. Öte yandan Antalya'da yaşanan hortum felaketi sonucunda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti.

## Sources

- [NTV — Bakan Kurum: Ülkemizin barışçıl diplomasisi COP31'e ilham olacak](https://www.ntv.com.tr/turkiye/bakan-kurum-ulkemizin-bariscil-diplomasisi-cop31e-ilham-olacak-1748182)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
