# İran'dan ABD'ye Nükleer Müzakere Şartı

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/91611/iran-dan-abd-ye-nukleer-muzakere-sarti
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-20T20:08:47+03:00
- Modified: 2026-10-20T23:37:27+03:00
- Category: Dünya
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, İran'dan ABD'ye Nükleer Müzakere Şartı, https://habersitesi.org/haber/91611/iran-dan-abd-ye-nukleer-muzakere-sarti

## Summary

İranlı yetkililer, ABD ile nükleer müzakerelerin başlaması için güven ortamının şart olduğunu vurguladı. Tahran yönetimi, zenginleştirilmiş maddelerin ülke dışına çıkarılmayacağını belirtti.

## Verified facts

- İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile Tahran'da görüştü.
- Kalibaf, ABD'nin güven kazanması için yedi şartı yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
- İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rezai, zenginleştirilmiş nükleer maddelerin ülke dışına çıkarılmayacağını açıkladı.
- Rezai, ABD'den güven sağlanmadığı sürece müzakere yapılmayacağını ifade etti.

## Article

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Tahran'da Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile bir araya geldi. Görüşmede bölgesel güvenlik ve ikili ilişkiler ele alınırken, Kalibaf ABD ile yürütülen diplomatik sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. Kalibaf, Washington yönetiminin güven tesis edebilmesi için yedi temel şartı yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.Nükleer maddeler ülke içinde kalacakİran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rezai ise nükleer faaliyetlere ilişkin net bir duruş sergiledi. Rezai, zenginleştirilmiş nükleer maddelerin kesinlikle ülke dışına çıkarılmayacağını duyurdu. ABD'den somut bir güven adımı gelmediği sürece müzakere masasına oturmayacaklarını belirten Rezai, ülkesinin bu konudaki kararlılığını yineledi.

## Sources

- [Sabah Dünya — İran Meclis Başkanı: “ABD 7 şartı uygulamadıkça İran’ın güvenini kazanamaz”](https://www.sabah.com.tr/dunya/iran-meclis-baskani-abd-7-sarti-uygulamadikca-iranin-guvenini-kazanamaz-7684822)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
