# Libya'dan Türkiye ile deniz yetki alanları mutabakatına onay

- Canonical URL: https://habersitesi.org/haber/91488/libya-dan-turkiye-ile-deniz-yetki-alanlari-mutabakatina-onay
- Publisher: HaberSitesi.Org
- Published: 2026-10-20T18:55:01+03:00
- Modified: 2026-10-20T20:06:32+03:00
- Category: Gündem
- Author: HaberSitesi.Org Haber Merkezi
- Language: tr-TR
- Sponsored: no
- Preferred citation: HaberSitesi.Org, Libya'dan Türkiye ile deniz yetki alanları mutabakatına onay, https://habersitesi.org/haber/91488/libya-dan-turkiye-ile-deniz-yetki-alanlari-mutabakatina-onay

## Summary

Libya Temsilciler Meclisi, Türkiye ile yapılan deniz yetki alanları mutabakatını oy birliğiyle kabul etti. İletişim Başkanı Burhanettin Duran, kararın bölgesel istikrar ve iş birliği için önemli olduğunu vurguladı.

## Verified facts

- Libya Temsilciler Meclisi, Türkiye ile imzalanan deniz yetki alanları mutabakat muhtırasını oy birliğiyle onayladı.
- İletişim Başkanı Burhanettin Duran, kararın Türkiye-Libya ilişkileri ve Doğu Akdeniz için önemli olduğunu belirtti.
- Duran, kararın bölgesel iş birliğini güçlendireceğini ve hakkaniyet temelinde bir adım olduğunu ifade etti.

## Article

Libya Temsilciler Meclisi, Türkiye ile imzalanan deniz yetki alanları mutabakat muhtırasını oy birliğiyle onaylayarak yürürlüğe girmesi yolunda kritik bir adım attı. Söz konusu gelişme, Ankara ve Trablus arasındaki ilişkilerin yanı sıra Doğu Akdeniz'deki stratejik dengeler açısından da yakından takip ediliyor.Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, alınan kararı memnuniyet verici bir adım olarak nitelendirdi. Duran, bu mutabakatın iki ülkenin Doğu Akdeniz'deki ortak hak ve menfaatlerinin korunması noktasında büyük önem taşıdığını belirtti.Türkiye'nin Mavi Vatan'daki meşru haklarını koruma konusundaki kararlılığını yineleyen İletişim Başkanı, bölgede adil paylaşım, barış ve istikrarın desteklenmeye devam edileceğini ifade etti. Kararın, deniz yetki alanlarının hakkaniyet temelinde belirlenmesine katkı sağlayacağı ve bölgesel iş birliğini güçlendireceği değerlendiriliyor. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dost ve kardeş Libya ile olan ilişkilerini geliştirmeyi ve Doğu Akdeniz'deki meşru çıkarlarını savunmayı sürdürecek.

## Sources

- [Anadolu Ajansı — İletişim Başkanı Duran'dan Türkiye-Libya deniz yetki alanları mutabakatının onaylanmasına ilişkin paylaşım](https://www.aa.com.tr/tr/gundem/iletisim-baskani-durandan-turkiye-libya-deniz-yetki-alanlari-mutabakatinin-onaylanmasina-iliskin-paylasim/4094919)
- [Sabah Gündem — İletişim Başkanı Duran: “Libya Meclisi’nin deniz yetki alanları muhtırasını onaylaması memnuniyet verici”](https://www.sabah.com.tr/gundem/2026/10/20/iletisim-baskani-duran-libya-meclisinin-deniz-yetki-alanlari-muhtirasini-onaylamasi-memnuniyet-verici)

## Reuse

Short quotation and summarization are permitted with attribution and a backlink. Full reproduction requires permission. See https://habersitesi.org/.well-known/ai-policy.json.
