\n\n
Google News'te HaberSitesi.org'u takip edin

Kolombiya'da yasa dışı maden faciası: 14 can kaybı

Kolombiya'nın Narino bölgesindeki yasa dışı bir altın madeninde meydana gelen göçük sonucu 14 kişi yaşamını yitirdi. Yaralıların tedavi altına alındığı bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Kolombiya'da yasa dışı maden faciası: 14 can kaybı
Temsili görsel · dexmac / Pixabay
⚡
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kolombiya'nın Narino bölgesindeki yasa dışı bir altın madeninde meydana gelen göçük sonucu 14 kişi yaşamını yitirdi.
  • Yaralıların tedavi altına alındığı bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
  • Kolombiya'nın Narino yönetim bölgesinde bulunan yasa dışı bir altın madeninde meydana gelen göçük, büyük bir trajediye yol açtı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kolombiya'nın Narino bölgesindeki yasa dışı bir altın madeninde meydana gelen göçük sonucu 14 kişi yaşamını yitirdi. Yaralıların tedavi altına alındığı bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 20.10.2026 08:15
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kolombiya'nın Narino yönetim bölgesinde bulunan yasa dışı bir altın madeninde meydana gelen göçük, büyük bir trajediye yol açtı. El Chambero ve Bellavista yerleşimleri arasındaki maden sahasında gerçekleşen olayda, 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. Kazada yaralanan 7 kişi ise bölgedeki sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Narino Valisi Luis Alfonso Escobar, yaşanan acı olay karşısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, devletin tüm imkanlarıyla bölgede olduğunu vurguladı. Vali Escobar, 'Şu andaki önceliğimiz yaşamı korumak' ifadesini kullanarak arama kurtarma faaliyetlerinin titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi (UNGRD), cenazelerin ve yaralıların bölge sakinleri ile ekiplerin ortak çalışmasıyla çıkarıldığını duyurdu.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken, göçük altında hala madencilerin bulunabileceği ihtimali endişeleri artırıyor. Uzmanlar, ölü sayısının yükselmesinden korkulduğunu ifade ediyor. Söz konusu bölge, yasa dışı madencilik faaliyetleri ve uyuşturucu ticareti üzerinden gelir elde eden silahlı grupların çatışma alanı olarak biliniyor. Ağustos ayında aynı bölgede yaşanan benzer bir maden kazasında da 13 kişi hayatını kaybetmişti. Güvenlik kaynakları, yasa dışı madenciliğin bölgedeki suç örgütleri için temel finansman kaynağı olmaya devam ettiğini belirtiyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kolombiya'nın Narino bölgesindeki yasa dışı bir altın madeninde meydana gelen göçükte 14 kişi hayatını kaybetti.Kaynak 1
  2. Göçükte yaralanan 7 kişinin tedavisine başlandığı bildirildi.Kaynak 1
  3. Narino Valisi Luis Alfonso Escobar, önceliklerinin yaşamı korumak ve ailelere destek olmak olduğunu belirtti.Kaynak 1
  4. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.Kaynak 1
  5. Olayın yaşandığı bölge, yasa dışı madencilik ve uyuşturucu ticareti yapan silahlı grupların çatışmalarıyla biliniyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah DünyaHaber kaynağı · 20.10.2026 05:40

    Kolombiya'da yasa dışı altın madeninde göçük: 14 ölü

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.